ABOUT MEEPLES INFORMATIE   SPELLENAVOND SPELLENKAST

MEEPLE HISTORY...

Meeples is ontstaan uit het brein van Lotte, Jacques en Stefan. Sinds 2014 werden op diverse leuke plaatsen in Gent spellenavonden georganiseerd. Ooit speelden we in een pastabar met prachtige zomertuin waar na de spellenavonden tijd was voor babbels bij kaars- en maanlicht. We speelden in parochiezalen waar we zelf de bar beheerden. Dat leidde tot pittige speelsessies en gezellige nachtelijke gesprekken.

Toen was het tijd voor een nieuwe locatie en voor het eerst... een naam... "Meeples" werd geboren. Meeples staat voor "Meeting People" en eigenlijk is het ook gewoon de naam van die "ventjes in de spellendozen". In onze zoektocht naar een geschikte locatie voor "Meeples" kwamen we terecht bij de Backstay Bar (vlakbij de Vooruit), toen een nieuwe hippe locatie in Gent. 2 jaar lang speelden we 2-wekelijks op woensdag in de Backstay Bar. Het concept is eenvoudig: Meeples is geen spellenclub. Het is gewoon de naam van een gezellige bende die regelmatig samenkomt om een spel te spelen, zich te amuseren, te babbelen en een pint te drinken. We vragen een bijdrage van 2 euro per avond, daarmee kopen we nieuwe spellen. In 2015 worden we erkend als sociaal culturele vereniging van de Stad Gent. Apetrots waren we!

Backstay sluit. Na 2 jaar komt er een eind aan een tijdperk en gaan we "terug naar onze roots". We spelen vanaf juni 2017 in de parochiezaal "Patijntje" waar we ook al eerder mochten vertoeven. We kennen de bar, we kennen de zaal, we herinneren ons de vele gekke en gezellige momenten dus hopla... kom het ook ontdekken op onze volgende spellenavond!

 

HOW DOES IT WORK

Wil je meer weten over Meeples, hoe we te werk gaan en wat je kan verwachten op een spellenavond?

JOIN US

BECOME A MEEPLE

INFORMATIE

ALLES OVER MEEPLES

PLANNING

PLAN JE SPELLENAVOND

SFEER

BEKIJK SFEERBEELDEN

SPREAD THE MEEPLE MANIA