ABOUT MEEPLES INFORMATIE   SPELLENAVOND SPELLENKAST

MEEPLE HISTORY

ER WAS EENS...

Meeples is ontstaan uit het brein van Lotte, Jacques en Stefan. Sinds 2014 organiseerden zij op diverse leuke plaatsen in Gent spellenavonden, om de twee weken op woensdagavond. Meeples staat voor "Meeting People" en eigenlijk is het ook gewoon de naam van die "ventjes in de spellendozen". Het concept is eenvoudig: Meeples is de naam van een gezellige bende die regelmatig samenkomt om een spel te spelen, zich te amuseren, te babbelen en een glas te drinken. Sinds 2015 zijn we erkend als sociaal culturele vereniging van de Stad Gent, en daar zijn we fier op!

DOORSTART IN 2019

In de zomer van 2019 besluiten de oprichters een stap opzij te zetten, zodat ze zelf na al die jaren ook eens tijd hebben om zelf aan te schuiven aan een speltafel. Twee andere spelfanaten, Bjorn en Koen, nemen de fakkel over en staan klaar om jullie ook de komende jaren plezante spellenavonden te garanderen!

IEDEREEN IS MEEPLE!

Wil je proeven van de sfeer? Wil je de wereld van het moderne bordspel ontdekken, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je af en toe eens ontspannen met een leuk bordspel? Of ben je een doorwinterde strateeg? Iedereen is welkom in onze spellenclub! Onze uitgebreide collectie biedt voor ieder wat wils. De speluitleg door één van onze leden krijg je er gratis bij, dus voor je het weet ben je aan het spelen. Heb je zelf een spellencollectie en zoek je medespelers? Ook dat kan bij Meeples! Via onze reservatiepagina kan je immers een tafel inboeken voor één van je eigen spellen, waarop andere Meeples zich dan kunnen inschrijven. Zo krijg jij die spellen ook gespeeld en doe je dat in leuk gezelschap. We verwachten dan wel dat jij de speluitleg verzorgt voor je medespelers.

WAAR EN WANNEER

We spelen om de twee weken op woensdagavond, in de parochiale kring Patijntje (Patijntjestraat 27 in Gent). Deze locatie ligt vlakbij het station Gent Sint-Pieters en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Wie met de auto komt, kan gebruik maken van de kleine parking naast de zaal, of gratis parkeren in de buurt. Onze spelavonden starten om 19u30, maar doorgaans kan je al iets vroeger binnen om een babbeltje te doen of je spel op te zetten.

We vragen een bijdrage van 2 euro per avond, daarmee kopen we nieuwe spellen en ondersteunen we onze werking.

Inschrijven voor de volgende spellenavond doe je hier.

 

HOW DOES IT WORK

Wil je meer weten over Meeples, hoe we te werk gaan en wat je kan verwachten op een spellenavond?

JOIN US

BECOME A MEEPLE

INFORMATIE

ALLES OVER MEEPLES

PLANNING

PLAN JE SPELLENAVOND

SFEER

BEKIJK SFEERBEELDEN

SPREAD THE MEEPLE MANIA